Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE:

Varo huijaria! 1 vuosi 9 kuukautta sitten #1006

 • Lintunen
 • Lintunen hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • Administrator
 • Administrator
 • Viestejä: 233
 • Vastaanotettu kiitos 36
Huijarit ovat yhä ovelampia ja ovelampia, ja nykyään huijaus tapahtuu usein sosiaalisessa mediassa. (HUOM! Kaikki nimet ovat keksittyjä tai huijarien jo käyttämiä! Henkilöiden kuvat eivät ole oikeiden henkilöiden kuvia.)

Hyvin tyypillinen tapaus menee seuraavasti:

Ihana, terve (tai terveellinen), rokotettu, puhuva yms. lintu on ilmaiseksi annettavana tai pilkkahintaan myynnissä uuteen, hyvään kotiin. Vaikka ilmoittaja ilmoittaa jossain suomalaisessa, jopa kaupungin paikallisessa ryhmässä, lintu usein paljastuu olevan jossain muussa EU-maassa. Huijarin tavoitteena on saada ostaja maksamaan kuljetuskustannuksia ja muita paperityön kustannuksia linnusta, jota ei ole todellisuudessa olemassakaan.

Huijarin käyttämä kieli on usein kääntökonesuomea, joten se on kömpelöä. Toki käytetty kieli yksinään ei riitä huijarin tuntomerkiksi!!Huijarin FB-profiili on rakennettu huolellisuutta käyttäen. Hän on varastanut joltain yksityishenkilöltä useita kuvia samasta henkilöstä tai henkilöistä luodakseen uskottavuutta. Seuraavia epäilyttäviä kohtia voi kuitenkin löytää... Yleensä huijarit ovat jostain Afrikan maasta.

- Huijarin nimi ja profiilin URL-osoite eivät välttämättä täsmää keskenään. Huijarin nimi saattaa olla esim. "Christina Smith", mutta URL-osoitteessa voi näkyä afrikkalais- tai ranskalaisperäinen nimi. Tällöin osoiterivillä oleva osoite voi olla esim. www.facebook.com/ugundia.mabana.85., sen sijaan että se viittaisi esim. käyttäjänimeen tai profiilissa olevaan nimeen.- Huijarin profiilissa saattaa olla kavereita tai tykättyjä sivuja, mutta usein näiden yhteiden tekijä on kieli: ne eivät ole suomalaisia. Huijarin profiilissa on usein todella vähän tykkäyksiä esim. profiilikuvissa, ja usein suomalaisenakin esiintyvän huijarin kuvien tykkääjät ovat ei-suomalaisen nimisiä. Toki ei mikään estä, etteikö suomessa asuvalla ulkomaalaisella tai ulkomaalaistaustaisella voisi olla 0 Virtasta tai Korhosta kaverina, ja vain hyvin vähän kavereita tykkäämässä kuvista, mutta nämä viittaavat vahvasti huijariprofiiliin muiden tuntomerkkien kanssa yhdistettynä.- Vaikka kuvia on useita, ne kuvat on yleensä lisätty kaikki samana päivänä: FB:ssä näkyy oikea lisäyspäivä kuville, kun tietokoneella laittaa kellon kuvan päälle kursorin. Manuaalisesti lisäyspäivää muokkaamalla huijari yrittää saada profiilin näyttämään siltä, että kuvia on lisätty pidemmän ajan saatossa kuten normaalit ihmiset.Kun myyjään ottaa yhteyttä, he saattavat näön vuoksi kysyä, voithan tarjota varmasti hyvän kodin. Paljon vakuutteluja hyvästä kodista huijarit eivät vaadi. Lintu onkin yllättäen Suomen sijaan jossain muualla Euroopassa. Usein osoitekin voi olla keksitty, eikä Google Mapsista löydy sillä osoitteella samasta maasta/kaupungista sijaintia. Huijari haluaa, että hänelle maksetaan linnusta erinäisiä kuluja ennen lähettämistä, ja huijareiden tapaan uusia maksukohteita saattaa ilmaantua sen mukaan mitä hänelle linnusta maksettaisi.

Nykyään huijarit käyttävät facebookia ja muuta sosiaalista mediaa kuviensa lähteenä, jolloin esimerkiksi googlen käänteinen kuvahaku ei välttämättä nappaa kuvia. Tämä oli aiemmin hyvä keino tunnistaa huijarit, jotka ottivat käytettävät kuvat Googlen ensimmäisistä hakutuloksista. Huijari ei kuitenkaan usein ole kovin suostuvainen lähettämään linnusta uniikkeja kuvia pyynnöstä, esim. "Voitko kuvata linnun x esineen kanssa" tms.

Tarkkuutta lintukaupoilla!
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: TeraNymphicus, Teiya

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Viimeksi muokattu: : Lintunen.
 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.104 sekuntia