Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE:

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #574

 • Sikuri
 • Sikuri hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 15
 • Vastaanotettu kiitos 0
Tarvitsisin kokeneemman lintuharrastajan neuvoja kiperään ongelmaan: Neitokakaduni eivät välillä (ainakin kerran-pari viikossa) halua palata häkkiin illalla. Lähes yhtä usein ne myös karkaavat häkistä aamulla, kun vaihdan niille veden ja ruoat. En ole onnistunut kouluttamaan niitä palaamaan häkkiin, ja jos saan toisen houkuteltua häkkiin, toinen lintu saattaa alkaa huutamaan, ja pian ensimmäinen pyrähtää ulos häkistä.

Linnut (kaksi koirasta) asustavat 100x100x200 mm pienaviaariossa, ja pääsevät olohuoneeseen lentelemään päivittäin viimeistään klo 14-17 välillä, ja viikonloppuisin jo aamupäivästä aina kun mahdollista. Häkissä on asianmukaiset UV-lintulamput (2x30 W) sekä varjoisampi kohta. Häkki on olohuoneen nurkassa, mutta ei ikkunan vieressä. Olen yrittänyt tehdä häkissä olosta mahdollisimman miellyttävää tekemällä ainakin viisi uutta lelua viikossa, ja kierrättämällä vanhoja leluja viikon välein. Leluja on yhtaikaa häkissä noin tusinan verran. Siivoan häkin perusteellisesti kerran viikossa, ja vaihdan pohjan sanomalehdet parikin kertaa viikossa. Siemenet pyrin antamaan etupäässä ”dyykkauslootasta”, josta linnut joutuvat vähän tonkimaan niitä. Eikä minusta varsinaisesti vaikuta siltä, että linnut ikävystyisivät häkissä, sillä vaikka avaan häkin oven, niillä saattaa kestää parikin tuntia ennen kuin ne lähtevät häkistä.

Ostin linnut pari kuukautta sitten poikasina kasvattajalta, joka ei ollut juuri käsitellyt lintuja (lukuun ottamatta pyydystämistä haavilla matkahäkkiin ja DNA-testin verinäytteen ottoa varten). Alkuun linnut olivat vähän arkoja, mutta uteliaita. Käsiä ne eivät varsinaisesti ole pelänneet koskaan, mutta meni noin kuukausi, että sain ne hirssin perässä kädelle. Nykyään ne saattavat tulla kädelle ilman herkkuja. Ne tulevat hirssin perässä helposti jopa vieraiden kädelle. Kädelle tulemisessa ei siis ole ongelmaa. Kädellä pysyminen ilman herkkuja taas on vaihtelevampaa: usein ne pyrähtävät pian pois, jos namia ei ole tarjolla. Toisaalta hirssillä mässäilyn päätteeksi ne saattavat sukia ja istuskella kädellä 40 min.

Huomasin, että kun tulin kotiin töistä ja päästin linnut heti häkistä, ne ehdollistuivat siihen, että aina kun ihminen ilmaantuu näköpiiriin, päästään ulos. Silloin linnut pyrähtivät ulos heti oven avautuessa. Nykyään kun tulen kotiin, en päästä lintuja ihan heti ulos. Koulutan niitä ensin noin vartin, ja avaan vasta sitten oven. Nyt ne eivät aina pyrähdä heti ulos häkistä. Alkuun annoin herkkuja myös häkin ulkopuolella lintuja kouluttaessani, mutta nyt en ole enää antanut (paitsi, jos vieraat haluavat houkutella linnut kädelleen). Olen myös vähentänyt huomion antamista silloin, kun ne ovat häkin ulkopuolella, ja pyrkinyt huomioimaan niitä enemmän, kun ne ovat häkissä (tämä on haastavaa, koska ne usein palaavat häkkiin vasta iltamyöhään). Ollaan harmillisesti lipsuttu jo kauaksi säännöllisestä 12 h/ 12 h päivä-yö rytmistä, ja sekä linnut että me ihmiset kärsimme univajeesta. En juuri kouluta lintuja enää häkin ulkopuolella, mikä tosin rajoittaa koulutusta ja uusien temppujen opettamista merkittävästi. Jos linnut viimein palaavat häkkiin, en laita ovea heti kiinni, vaan kehun niitä ja annan ensin hirssiä palkinnoksi pinnojen välistä. Sitten laitan oven kiinni, annan lintujen syödä rauhassa ja lopuksi pimennän huoneen, koska usein silloin kello on jo paljon.

Siitä lähtien, kun linnut ovat tulleet meille, niitä ei ole kertaakaan otettu kiinni tai pidetty väkisin (aina houkuteltu kädelle, mistä ne voivat pyrähtää pois), eikä niitä ole peloteltu äänillä tai eleillä. Häkin sisällä en ole käsitellyt niitä lainkaan, paitsi häkin pinnojen välistä olen kouluttanut niitä ja antanut herkkuja.

Ymmärrän, että linnut haluaisivat päästä lennolle aamuisin, sillä se on illan ohella niiden aktiivisinta aikaa. Minulla ja kumppanillani vaan ei useinkaan ole töiden takia mahdollisuutta jäädä koko päiväksi kotiin. Varsinkin lintujen aamukarkailu aiheuttaa päänvaivaa, koska niillä saattaa kestää useampi tunti, ennen kuin ne palaavat nälissään häkkiin.

Olisin erittäin kiitollinen kaikista neuvoista. Ja jos en neuvoista huolimatta saa ryhtiä tähän touhuun, voisitteko myös suositella asiantuntijaa, joka voisi antaa koulutusta lintujen käsittelyyn?

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #575

 • Lintunen
 • Lintunen hahmo
 • Poissa
 • Hallitus
 • Hallitus
 • Viestejä: 215
 • Vastaanotettu kiitos 34
Onpas inhottavan kuuloinen ongelma, ja varmasti inha haaste muuten mukavaan arkeen. Lintujesi hoito ja elinolosuhteet ja käsittely kuulostavat vallan suoraan oppikirjasta, ihanaa! :)

Olet varmaankin jo lukenut ja päntännyt artikkelin Apua, papukaijani ei palaa häkkiin! Siinä ei juuri kovin maata mullistavia keinoja ole enää nykyisen tietotaitosi lisäksi: tekstistäsi huokuu, kuinka tiedät mitä teet, esim. juuri lintujen huomioiminen enemmän häkissä ja vähemmän vapaana. Tämä on hyvä huomio, sillä usein häkistä pakenemiselle onkin se syynä, että häkin ja vapaanaolon kontrasti on liian suuri: vapaana on tilaa ja huomiota, häkissä taas tylsää ja yksinäistä. Koulutus- ja käsittelyrutiinisi, virikkeellistämisrutiinisi, häkin koko ja lintuseuralainen kuitenkin helpottavat tätä jo oikeasti tosi, tosi paljon!

Itse yrittäisin seuraavaa:
Vaikka lintujen sen hetkistä hyvinvointia ajaakin "mitä enemmän, sen parempi" -tyyppinen vapaana olo, se voi hankaloittaa rutiinien syntymistä. Itse ehkä tuossa tilanteessasi yrittäisin tehdä kaikista päivistä mahdollisimman samanlaisia lintujen häkissäolon suhteen: ne pääsisivät viikonloppuisin samaan aikaan vapaaksi, kuin arkisinkin. Tämä tietenkin rajoittaa lintujen vapaanaoloa hieman tuntien suhteen, mutta auttaa rutiinien muodostumisessa.

Tärkeää rutiinien kanssa olisi tietenkin myös se, että linnut eivät pääse livahtamaan häkistä aamuisin. Olisiko häkkiin mitenkään mahdollista tehdä itse sellaista luukkua, että sitä mahtuu vain ihmisen käsi ja tarvittaessa kulhot ja lelut, tai ulkoapäin vaihdettavat kulhot, jolloin lintujen pakeneminen ei ole niin todennäköistä kuin isommasta ovesta?

Muutoin teillä kuulostaa kyllä todella ihanalta lintujen pito. :) Toivottavasti näistä ohjeista ja tuosta linkkaamastani artikkelista olisi teille apua!
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sikuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #576

 • Pirjo
 • Pirjo hahmo
 • Poissa
 • Senior Member
 • Senior Member
 • Viestejä: 76
 • Vastaanotettu kiitos 9
Hmm, mietin tuota...Olisiko hankalaa muuttaa häkin siivousjärjestystä? Aamuisin tarjoilisit vain pinnojen välistä ripustettavia tuoreruokia ja ajoittaisit veden vaihdon ja ruokakuppien tarkistukset illan edelle siihen ajankohtaan kun alat toivoa lintujen paluuta häkkiin, vähän jotain herkkua voisi myös laittaa tarjolle. Olen samaa mieltä Lintusen kanssa siitä että lentelyajat olisi hyvä pitää samoina myös vapaapäivinä, mokasin itse komeasti kun päästin linnut ulos häkistä vapaapäivinä heti aamusta. Siitä seurasi se että linnut kirkuivat kurkku suorana koko työpäiväni ajan häkin veräjän luona. Vaadittiin parin viikon täydellinen häkkituomio ja sen jälkeen tiukat aikataulut lentelylle että tolkku palasi.
Onko häkkiin palaaminen tehty helpoksi? Tarkoitan sitä että onko häkin oven lähettyvillä mukavaa istuskelupaikkaa jossa ne voisivat jonkin aikaa ihmetellä häkistä lähtiessä tai siihen palatessa. Monissa häkeissähän on "lentotukialuksen laskeutumisalusta" eli alas kääntyvä laskusiltamainen portti. Omat linnut notkuvat tällä portilla tai häkin päällä pitkiä aikoja. Häkin lähettyville sijoitettu korkeahko ständi ajaa saman asian.
Linnut ovat olleet sinulla vasta vähän aikaa ja ne vielä vähän haahuilevat, pojilla saattaa olla myös jotain uhmaiän tynkää, nyt on se aika jolloin niille luodaan elämän pituiset rutiinit. Älykkäiden otusten kanssa siinä on omat haasteensa, pojat vielä "kukkoilevat" eivätkä tietenkään tunnusta ihmistä auktoriteetiksi kuten hierarkiset eläimet tekevät.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sikuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #579

 • Sikuri
 • Sikuri hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 15
 • Vastaanotettu kiitos 0
Hei,

Kiitos paljon hyvistä neuvoista. Teiltä tulikin paljon kokeilun arvoisia vinkkejä, joita voisin alkaa soveltaa. On lohduttavaa kuulla, että myös muut ovat kamppailleet tämän ongelman kanssa ja löytäneet pysyviä ratkaisuja siihen.

Sain onneksi väliaikaisesti ongelmat ratkaistua muutamilla pienillä muutoksilla. Aamukarkailu loppui, kun jätin muun huoneen pimeäksi aamulla ennen ruokakippojen vaihtoa: avaan pimennysverhot vasta ruokien vaihdon jälkeen. On hyvä huomio, että voisin vaihtaa ruuat iltaisin. Varmaan kokeilen sitä, jos linnut alkavat taas karkailla. Toistaiseksi olen vaihtanut veden kahdesti päivässä, kun sinne eksyy aika usein jotain pientä roskaa.

Sain linnut palaamaan häkkiin klo 18-20 välillä, kun sammutin koko päiväksi olohuoneen kirkkaat lamput (talvella ne paloivat koko päivän). Kun ulkona alkaa hämärtää, linnut ymmärtävät palata häkkiinsä. Mutta en tiedä kuinka kauan tämä toimii, kun päivät kesää kohden pitenevät. Lisäksi muutin häkin sisustusta vähän suuremmin, ja korvasin kiipeilymahdollisuuksia uusilla. Erityisesti puolapuu-riippusilta on ollut todellinen hitti. Ehkä voisin muutella sisustusta silloin tällöin, kun huomaan, etteivät linnut enää innostu liikkumaan jossain kohdassa. Muutatteko te sisustusta säännöllisesti?

Tuo on kyllä myös kokeilemisen arvoinen vinkki, että yritetään tehdä jokaisesta päivästä mahdollisimman samanlaisia ainakin lentoajan ja -ajankohdan suhteen. Voisin yrittää kokeilla sitäkin.

On myös hyvä idea rakentaa hengailukiipeilytelineen häkin eteen. Linnut hengailevat nyt usein häkin päällä ennen häkkiin menoa, ja siitä häkkiin lentäminen vaatii todellista lentotaituruutta (180 asteen käännöksen ilmassa, mikä näiltä hepuilta kyllä onnistuu). Häkin ovesta suorassa linjassa huoneen vastakkaisella puolella on seinään ruuvattuja orsia ja kiipeilyteline, mutta jostain syystä linnut eivät iltaisin lennä siitä suoraan häkkiin. Häkissä on iso, n 50x180 mm ovi, josta voi lentää sisälle. www.24pets.fi/index.php/ulkohakit-aviaar...%C3%A4katolla-detail

Häkissä on kaksi pientä luukkua korkealla. Alkuun tarjosin ruokaa sekä häkin seinään kiinnitettävistä kupeista että lattialla olevista kupeista, mutta linnut eivät juurikaan välittäneet murkinoida korkealla. Sitten tein sen virheen, että laitoin virikemielessä seinässä olevaan ruokakuppiin herkkuja paperisuikaleiden sekaan. Se laukaisi pesimävietin tms. ja toinen lintu alkoi istua kupissa, vaikka poistin kaikki paperisilput. Toinenkin muuttui hetkellisesti kiihtyneeksi ja etsi alkoi kerätä kaikkea irtoavaa virikemateriaalia yhteen häkin nurkista. Sittemmin en ole enää laittanut sitä kuppia paikalleen, mutta ehkä nyt voisin taas yrittää. Se olisi kyllä hyvä opettaa linnut syömään ja juomaan häkin seinään kiinnitetyistä kupeista siltä varalta, että joku toinen joskus joutuu hoitamaan lintuja esim. matkan aikana.

Vielä suurkiitos neuvoistanne :D ! Toivottavasti linnut pikku hiljaa sopeutuvat uusiin rutiineihin. Ja toivottavasti me ihmiset opimme ymmärtämään paremmin lintujen oppimista ja niiden elekieltä, jotta saadaan opetettua myös häkkiin vieminen kädellä.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #580

 • Lintunen
 • Lintunen hahmo
 • Poissa
 • Hallitus
 • Hallitus
 • Viestejä: 215
 • Vastaanotettu kiitos 34
Hyvä jos olette saaneet tilanteeseen sujuvuutta! :)

Tuohon kirkkaisiin kesäiltoihin: auttaisiko, jos kesäksi hankkisi kaikkiin tiloihin, joihin linnut pääsevät pimennysverhot, jolloin auringonlaskua voisi simuloida etukäteen, esim. laittamalla verhot kiinni jo tuntia-paria ennen häkkiin paluuta, jättäen kuitenkin normaalisti valot päälle (tai rutiinien mukaan himmentäen, miten nyt olette tehneetkään).

Aamuruokien vaihtaminen pimeässä on hyvä idea, mutta kannattaa huomioida tietenkin lintukohtaisesti lintujen säikkyys: papukaijat näkevät todella kehnosti pimeässä, joka tietenkin ehkäisee myös karkaamisen, mutta voi olla riski jos linnut säikähtävätkin jotain: ne eivät näe minne mennä ja voivat törmäillä ympäriinsä.

Monet harrastajat ruokkivat linnut kahdesti päivässä: aamuisin ensinälkään annetaan tuoreruokaa ja rajallinen määrä kuivaruokaa, jolla linnut pärjäävät pitkälle. Illalla rutiininomaisesti ja myös häkkiinmenosta palkaksi ne saavat kuivaruoan, jota ne mussuttavat iltaruoakseen ja jäävät kuvut täynnä iltalevolle. Tietenkin on huomioitava, etteivät linnut joudu näkemään tarpeettomasti nälkää, ja varsinkin neitokakaduilla tämä on tärkeää, koska ne ovat yleensä aika nirsoja syömään tuoreruokaa. Sinäänsä rutiininomainen ruokapalkkio iltaisin onkin hyvä ja sujuvoittaa häkkiinmenoa tietenkin.

Tuosta kädellä laittamisesta: nykyään, kun mennään yhä enemmän ja enemmän kohti sitä, että eläimillä on yhä enemmän vapauksia tehdä valintoja elämässään ja vähentää pakotteita, useat harrastajat suosittelevat, että myös umpikesyt linnut kipuaisivat häkkiin itse, ilman että ne laitetaan sinne kädellä tai kepillä. Kädellä vietäessä saattaa aiheuttaa jopa huomaamattaan tilanteen, että blokkaa kehollaan tai muuten linnun poispääsyn, ja lintu laitetaan häkkiin, vaikkei se sinne todellisuudessa edes haluaisi. Tällöin kädestä (tai kepistä) sekä häkistä jää linnulle negatiivinen mielikuva. Positiivisin tulos syntyy, jos linnun pystyy suinkin opettamaan menemään häkkiin täysin omin neuvoin kiipeillen tai lentäen. Tietenkin kädellä häkkiin menoa voi ja kannattaa opetella, sillä ajoittain saattaa tulla tilanne, että lintu on saatava häkkiin nopeasti. Siitä ei kuitenkaan ihan välttämättä kannata ottaa rutiinia, tai jos ottaa, on luettava linnun kehonkieltä hyvin tarkoin. :) Huonot tavat, kuten häkin tai käden välttäminen on kuitenkin helpompi ennaltaehkäistä kuin alkaa korjaamaan! :) Tuossa "Apua, papukaijani ei palaa häkkiin!" -artikkelin lopussa on hyvä video linnun omatoimisesta häkkiin palaamisesta kuitenkin käskystä ja silloin kun ihminen päättää, mutta ilman vahingossa pakotteita käyttämällä, koska lintu kuitenkin tekee päätöksen siirtymisestä itse.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sikuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #582

 • Pirjo
 • Pirjo hahmo
 • Poissa
 • Senior Member
 • Senior Member
 • Viestejä: 76
 • Vastaanotettu kiitos 9
Mielestäni häkin sisustus kannattaa pitää suhteellisen samanlaisena niin pitkään kun häkkiin palaamisessa on ongelmia. Lintu on lähtökohtaisesti aranpuoleinen otus ja saattaa vierastaa uusia asioita hetken aikaa, uusi esine häkissä ulkopuolelta katsottuna saattaa jännittää lintuja niin että ne eivät halua palata häkkiin. Ei kannata tehdä isoja muutoksia ainakaan silloin kun ne ovat ulkona. Riippuu tietysti paljon siitä miten ne yleisesti asennoituvat uusiin asioihin, kesymmät linnut tottuvat niihin nopeammin ja jopa odottavat jotakin uutta, arat nököttävät häkin kauimmaisessa nurkassa tuijottamassa uutta potentiaalista vihollista. Eli taas astuu kehiin se linnun lukeminen.
Huoneen hämärtäminen häkkiin palaamisen vauhdittamiseksi on hyvä toimi, samoihin aikoihin illasta verhot kiinni ja valoja vähemmäksi, häkissä täysi valaistus päällä jotta se olisi mahdollisimman houkutteleva. Kun linnut ovat jälleen häkissä niin huoneen verhot ja valot voi laittaa entiselle mallilleen nukkumaan menoon asti. Kyllä hommaan oma aikansa menee mutta luovuudella näiden kanssa selviää. Omat linnut eivät kädelle tule mutta palaavat häkkiin kun asetun illalla sohvalle iltapalan kanssa ja alan syödä sitä, linnut suunnistavat myös iltapalalle häkkiin ja asettuvat katsomaan telkkaria sinne. Hengailuportilta mennään häkkiin myös rauhallisesti käskemällä ja samalla puhaltelemalla niitä :).
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sikuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #584

 • Sikuri
 • Sikuri hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 15
 • Vastaanotettu kiitos 0
Hei,

Kiitos vielä kaikista hyvistä neuvoista. Ehkä tämä ongelma tästä jossain vaiheessa ratkeaa.

Siirryttiin rutiiniin, jossa papukaijat pääsevät ulos vasta iltapäivällä (14-16). Silti ne ovat nyt viettäneet pari peräkkäistä yötä häkin ulkopuolella. En ole nyt vähään aikaan tehnyt mitään muutoksia häkin sisustukseen. Mutta olemme lipsuneet huomion antamisessa, kun on niin vaikea malttaa olla huomioimatta lintuja häkin ulkopuolella. Varsinkin kun toinen linnuista selvästi hakee kontaktia. Jotenkin seurustelu jää etäiseksi, jos ei voi tehdä asioita myös häkin ulkopuolella.

Meillä on olohuoneessa pimennysverhot, jotka lasketaan iltaisin vähän ennen nukkumaanmenoa. Papukaijat oppivat jo ekoina viikkoina, että pimennysverhot tarkoittavat nukkumaanmenoa. Mutta vaikka laskemme ne suunnilleen samaan aikaan joka ilta ja toistamme ”Nyt nukkumaan” -kehotusta, papukaijat eivät silti välttämättä halua mennä häkkiin.

Taisin kirjoittaa epäselvästi, mutta siis me vaihdetaan ruoat aamulla pelkkien lintulamppujen valossa, eli häkissä täysi valaistus, mutta muu huone jää silloin tavallista hämärämmäksi. Toistaiseksi lintuja ei ole tuntunut häiritsevän, päinvastoin saattavat aloittaa aamulurittelun. Mutta hankin nyt paremmat seinään kiinnitettävät kupit, joten vaihto onnistunee tulevaisuudessa luukkujen kautta. Vielä kun saisi papukaijat palaamaan häkkiin.
Monipuolisen tuoreruoan antaminen aamuisin on meille haaste, kun se nahistuu niin nopeasti, ja pitäisi herätä superaikaisin, että ehtisi vaihtaa sen ennen kuin menee töihin. Ja meillä linnut ennemmin vaikka paastoavat pari tuntia kuin koskevat tuoreruokaan. Lähinnä viikonloppuisin voin antaa niille aamulla tuoreruokaa + vähän siemeniä. Arkisin laitan aamulla häkkiin sopivasti siemeniä ja 1-2 ruukkuyrttiä, jotka niille usein kelpaavat. Arki-iltaisin laitan siemeniä ja tuoreruokaa (jota ne eivät syö). Tänään hankin kuivattuja kukkia ja vihanneksia, koska linnut ovat ainakin jonkin verran pyöritelleet nokassaan kuivia yrttejä ja heinää. Ehkä niistä on apua aamuruokinnassa.

Toivon, että tämä on vain ohimenevä vaihe, koska vanhempi (karkaileva) papukaija ei ole viime aikoina karannut, ja se on iltaisin palannut paremmin häkkiin. Nyt nuorempi vuorostaan jää välillä häkin päälle nukkumaan. Hyvä huomio, että olisi parempi saada linnut menemään häkkiin itse pyynnöstä. Yritetään siis vain pitkäjänteisesti pysyä rutiineissa ja kouluttaa lintuja menemään häkkiin. Muuten papukaijojen kanssa on kyllä mennyt tosi kivasti. Ollaan saatu niihin hyvin kontaktia, ja ne eivät ole enää juuri säikkyjä. Ne ovat tosi uteliaita ja aika ennakkoluulottomia. Se hengailukiipeilyteline olisi kyllä varmaan seuraava askel, jahka saan hommattua jykevämpää puutavaraa.

Mutta kiitos tosi paljon teidän neuvoista, niistä on ollut paljon apua, ja ymmärretään ehkä nyt paremmin, miten kannattaa edetä tässä asiassa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #585

 • Pirjo
 • Pirjo hahmo
 • Poissa
 • Senior Member
 • Senior Member
 • Viestejä: 76
 • Vastaanotettu kiitos 9
Ensiavuksi voi kokeilla häkin oviaukon yli vaakasuoraan menevää sopivan paksuista oksaa tai sisalköyden pätkää, nippusiteillä vaan kiinni tai pienehköä häkin oven sisäpuolelle kiinnitettyä ruuvattavaa valmisortta. Kun linnut istuskelevat sellaisen päällä niin portti vain kiinni niin linnut jäävät sisäpuolelle.
Seuraavat käyttäjät sanoivat kiitos: Sikuri

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Kun häkkiin paluu tekee tiukkaa 2 vuotta 6 kuukautta sitten #586

 • Sikuri
 • Sikuri hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 15
 • Vastaanotettu kiitos 0
Kiitos paljon tuosta helposti toteutettavasta vinkistä. Laitoin köyden roikkumaan oven eteen, ja neitokakadut ovat nyt monena ilta menneet helposti häkkiin, kunhan ovat ensin hengailleet köydellä.:)

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.146 sekuntia