Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut
 • Sivu:
 • 1

AIHE: Arattiparvi

Arattiparvi 3 vuotta 11 kuukautta sitten #31

 • Sannita
 • Sannita hahmo Kirjoittaja
 • Poissa
 • New Member
 • New Member
 • Viestejä: 2
 • Vastaanotettu kiitos 0
Esittelen tässä meidän parven lyhyesti saapumisjärjestyksessä:

Kalle, palmuaratti (aratinga jandaya)-hybridi (ilmeisesti maailmalla tunnettu Sunday conure eli aurinkoaratin (sun) ja palmuaratin (jenday) sekoitus) saapui mulle kesäkuussa 2002. Kallen ikä ei ole tiedossa, sillä on ruotsalainen karanteenirengas, mutta siitä ei ilmene syntymävuotta. Kalle on arvioitu eläinlääkärissä n. 20-vuotiaaksi kesällä 2014.
Kallen siivet oli klipattu täysin ja se oli lähes lentokyvytön. Ja se huusi, järjetöntä pelkohuutoa n.8 tuntia päivässä. Huuto loppui lähes seinään kun siipisulat kasvoivat takaisin ja lentokyky palasi. Vuodesta 2006 etsin pienen neitsikkaparven kanssa eläneelle Kallelle arattikaveria; neitsikoista se ei saanut itselleen rapsuttelukumppania vaikka jakoi niiden kanssa häkin 10 vuotta.

Kaveriksi tuli 2007 jo edesmennyt helmiaratti (pyrrhura lepida) "Rinsessa Feedo" joka oli varsinainen persoona, mutta Kalle ei Feedosta kaveria saanut.

Feedo kaipasi myös kaveria, joten 2011 parvi lisääntyi kahdella 2010 saksassa syntyneellä helmiaratilla. Pele ja Dilma sai nopeasti lisänimen "kaksoset" minkä oppivat tosi nopeasti myös. Pele ja Dilma viettivät ensimmäiset 11 kk suomessa eläinkaupassa Helsingissä mistä sitten tulivat mulle lähes villeinä, mutta alkoivat kesyyntyä nopeasti. Samaan häkkiin Kaksoset ja Feedo eivät koskaan mahtuneet, mutta lajitoverin naapurissa eläminen teki Feedon psyykkeelle tosi hyvää.

Neitokakadujen muutettua toiseen kotiin ja Feedon poismenon jälkeen meillä oli aika seesteinen elämä Kallen ja kaksosten kanssa, kunnes parvea tuli sekoittamaan Milo, 2-vuotias käsinruokittu riograndenaratti (pyrrhura frontalis) joka on poikkeuksellisen lahjakas puhumaan ja matkimaan ääniä. Rääväsuu-teini ja kaksoset muuttivat väliseinälliseen suureen häkkiin ja aluksi pinnojen välistä tappelemisen taannuttua yhteiselo alkoi sujumaan.

Asuessani Costa Ricassa ja kaksosten elämää muutamia vuosia seuranneena, tein päätöksen, että sekä Kalle että Milo saavat kaverin. Niinpä kesällä 2015 hain Hollannista palmuaratti Frankin (11 vee) ja riograndenaratti Selman (6kk). Frank ja Kalle pääsivät asumaan samaan häkkiin alle 2 viikon naapureina elämisen jälkeen- Selmalla ja Milolla prosessiin meni 8 kuukautta.

Nyt mun parveen siis kuuluu "papat" eli Kalle ja Frank (koiraita molemmat) kaksoset (ei dna-testattuja, todennäköisesti koiraita myös) sekä riograndenaratti-pariskunta Selma ja Milo. Koska pyrrhurat eli suomuaratit eivät ole sitä sopuisinta lintusukua, lentovuoroja on kaksi - Milo ja Selma pystyvät olemaan vapaina Kallen ja Frankin kanssa, kaksoset ulkoilevat keskenään. Selma ja MIlo ovat käsikesyjä, muut eivät ole.

Frankin kanssa on ollut paljon haasteita, tullessaan se pelkäsi ihmisiä ja sen häkkiin meno on vieläkin hakusessa - se menee häkkiin vasta kun tulee pimeää. Frank on viettänyt ensimmäiset 11 vuotta häkissä, joten se nauttii vapaudesta eikä olisi häkissä minuuttiakaan, jos itse saisi valita. Häkkiin meno on siis treenauksen alla ja luottamus ihmisiin.

Tässä parvi noin pikaisesti esiteltynä - kirjoittelen tähän ketjuun näiden kuulumisia ja elämästä arattien kanssa.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

 • Sivu:
 • 1
Sivu luotiin ajassa: 0.119 sekuntia